hovawart

Trochu nám to zkomplikoval.......

26.10.2010 23:42
  Je úterý a opět se jede trénovat stopy. Agi zůstala v autě a já s p.  Košťálem         jsme   šli   vybrat terén. Našlapala jsem si stopu se třemi lomy a třemi předměty. Po půl hodince jsme šli pro Agi. Cestou zpátky na louku jsme už z dálky uviděli pána s pejskem, jak se prohání právě v místě, kde máme stopu. Pan Košťál pískal a volal, že tam máme našlapáno. Pán s pejskem ,kdysi také chodil k p. Košťálovi na stopy, bydlí kousek od louky a dobře věděl, že tam je vždy našlapaná nějaká stopa, pomalu odkráčel na druhou stranu. Když jsme došli na místo, vlajka  ( označení začátku stopy ) byla odtržená od tyčky úplně mimo. Pejsek se tam  asi patřičně  vydováděl. Věděli jsme, že to teď musíme trochu pohlídat. Vyslala jsem Agi na stopu a my čekali, jak půjde. Na to všechno šla moc hezky. Jednou se otočila kolem osy a pokračovala dál. Lomy udělala krásně. U předmětu jsme ji samozřejmě pomohli, aby začala chápat kdy si má  lehnout ( označit předmět ). Na druhém úseku jsme číhali, kde je předmět, ale nebyl tam. Asi si ho odnesl  ten hravý neznámý pejsek. Poslední předmět byl na ukončení stopy. Následovala velká pochvala, buřtík a balonek.
Hodnocení p. Košťála - Agi super, hrozně moc se snaží, ale panička musí ještě popracovat na nášlapu a také na úvodní navedení Agirky na stopu. Pomaleji, klidněji. Prý budu dělat příště nášlap pod přísným okem instruktora :o))
 Byla s náma opět Šárka s Barym Ostravské Hvozdy a hodnocení bylo podobné. Prostě se paničky už trochu zlepšily, ale není to ještě to pravé ořechové.
 
Výborně jsme se pobavili a také nasmáli.  Domů se jelo za tmy a s vysmátou náladou.

Vyhledávání