hovawart

Nešťastný úraz, operace

04.02.2014 20:37

Nevím, jak se to stalo, ale v den, kdy jsem slavila narozeniny, začala Agi kulhat a zvedat zadní levou nohu. Myslím, že při příjezdu návštěvy vystartovala po schodech a asi uklouzla. 

Na druhý den bylo s nohou to samé a tak se jelo na veterinu. Absolvovali RTG kloubu i kyčlí. Kyčle v pořádku, koleno ne. Ulomená kůstka v koleni. Nutná operace s vystužením titanem.Veterinář mi vysvětlil, že se musí do kosti vpravit štěp titanu a celé upevnit na kost šrouby. Po RTG jsme museli čekat týden kvůli následné narkoze.

Ve středu 29.1. jsme Agi odvezli a ve čtvrtek jsme pro ni jeli. Pak každý den na 3 injekce. Tablety ráno a večer proti otékání. Bylo nutné i ledovat. První dny se Agi ani nezvedla. Musela jsem ji zadek zvedat, aby se postavila. Dnes byly poslední injekce a od zítřka dvoje antibiotik, Ty jedny dobře znám. Je to Augmentin.

Ten budeme dávkovat 1/2 co 12 hodin a ty druhé antibiotika co 24 hodin. Musím nohu masírovat a ledovat. Bez dovolené bych to nemohla zvládat.

Granule musely počkat. Dostávala kuřecí maso, rýži a vývar. Dnes najíždíme na granule Trainier.

Agi se už na nožku zaříná stavět a dnes nás na veterině pochválili že to má moc pěkné. Je prý vidět jak se dobře starám :-)

V sobotu jdeme vytahovat stehy.

 

 

 

Vyhledávání

Nešťastný úraz, operace

/album/nestastny-uraz-operace/agi-jpg1/
/album/nestastny-uraz-operace/p1314398-jpg/